söndag 24 april 2016

Det finns många OM, om man tänker på det

Då var det söndag igen å här kommer ett litet inlägg.

I dagsläget är det 48 lag som är klara för spel i Hockeyettan.
Men kommer det verkligen vara dessa lagen som startar nästa säsong i Hockeyettan?
Arlanda Wings verkar ju t.ex ha stora problem med att klara av fusklösningen (rekonstruktion) på sina ekonomiska problem. Tidigare i veckan kom ju en nyhet om att rekonstruktören inte skulle få igenom sitt förslag då kommunen inte var med på banan.

 Vad händer om Wings går i konkurs?

OIK är ju ”nästa lag på tur” att erbjudas en plats i Hockeyettan om något skulle hända. I alla fall om man ska spela med 4st 12-lagsserier.

 Ett annat alternativ är ju att man inte ersätter ett lag som ev går i konkurs utan spelar med 11 lag i en av serierna. Vill minnas att man gjorde det ett eller två år när OIK spelade i Hockeyettan.

Men om nu Wings eller något annat lag av någon anledning lämnar Hockeyettan och OIK erbjuds en plats, vad gör OIK då?

Min personliga åsikt är helt klar: Säg tack för erbjudandet men nej tack.
Anledningen är så klart ekonomin. Ett år till i Hockeytvåan mår man inte dåligt av och när nu dessutom Mörrum anslutit så bör det bli lite mer inkomster och intresse med tanke på derbyn.
En annan anledning är ju att det är svårt att ställa om från tvåan till ettan så sent som i maj/juni. Budget kommer vara satt, och det är stor skillnad på att bygga ett lag för Hockeyettan vs Hockeytvåan.

Vad händer då om OIK erbjuds en plats och tackar nej?

Kollar man placeringarna i kvalserien så skulle Tierp vara nästa lag att erbjudas plats då de blev bästa 4:a i kvalserierna eftersom de hade några måls bättre målskillnad än Mjölby som blev näst bästa 4a.

Många OM är det.

 Å det kan ju lika gärna bli så att nuvarande 48 lag står på start i höst. Men lite funderar man ju.

OIK håller styrelsemöte i veckan som kommer. Då ska man sätta upp ramar för kommande säsong och så går jakten på ny sportansvarig och tränare vidare.

Man är ju inte lite sugen på att det ska börja droppa in lite positiva nyheter kring OIK nu.

Slutligen: Sista klubblagsmatchen på svensk is säsongen 15/16 har spelats idag (tror jag). Frölunda tog hem SM-guldet efter en stark finalserie mot Skellefteå. Även om det bär emot lite i mitt FBK-hjärta att värsta rivalen vinner så gratulerar jag Frölunda och deras anhängare till guldet!

/Ole

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar